Akdeniz Üniversitesi’nde İlk Çift Kol Nakli Hastası Ziyaret Edildi

Akdeniz Üniversitesi Gerçekleştirilen Çift Kol Nakli İle Topal’ı Kabul Etti

Akdeniz Üniversitesi, 15 yıl önce Türkiye’nin ilk çift kol naklini gerçekleştirdiği Cihan Topal’ı makamında ağırlayarak, bir süre görüştü.

Ziyaret sırasında duygularını dile getiren yetkili isim, “Hastanemizde gerçekleştirdiğimiz tarihi ameliyat sonrasında Topal’ın hayata tutunması bizleri son derece mutlu etmiştir. Geçmişte umutla başladığımız bu süreç, bugün kendisini çocuklarının elini tutarken ve sevdiklerine sarılırken görmek bizlere büyük bir gurur ve mutluluk vermektedir. 15 yılın her anı, hayattan zevk almanın ve yeniden bağlantı kurmanın en önemli kanıtıdır.” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Özkan, toplumun organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, “Lütfen organ bağışı yapmaktan çekinmeyin. Her bağış, yeni bir umut ve hayat hikayesinin başlangıcı olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ayşe Yıldız – Sağlık

Related Posts

Yaz sıcağı kavurdu, uzmanlar denize girecekleri uyardı: Ani dalıştan kaçının

Yazı sıcakları etkisini artırmaya devam ederken uzmanlar deniz ve havuza gireceklere uyarılarda bulundu. Kardiyolog Prof. Dr. Hasan Turhan, soğuk suya aniden girilmesinin kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Kahvaltıda yiyenin zekası tavan yapıyor! Çinlilerin sırrı, Karatay’ın favorisi, süper besin

Sağlıklı beslenme denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır beslenme alışkanlıklarımız konusunda ezber bozan önerileriyle dikkat çekiyor. Kendisi, yaşına rağmen dinç ve sağlıklı bir yaşam sürmesiyle de söylediklerinin en büyük kanıtı. Peki, Canan Karatay’ın kahvaltı önerileri neler?

Havalar ısındı, uzmanlar uyardı! Su tüketimine dikkat: Bu sıvıları tüketmeyin

Yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıkları artmaya başlarken uzmanlar su tüketiminin önerime vurgu yaptı. İnsan vücudunun büyük oranda sudan oluştuğuna vurgu yapan uzmanlar, günde 2-2,5 litre su (yaklaşık 12-24 bardak su) tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Veysel Kıdır da “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz” ifadelerini kullandı.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Develer kanser için gizli silah mı? Tümöre nokta atışı: ‘Hörgüç değil antikor’

Uzun bacakları, hörgüçleri ve çöl dayanıklılıklarıyla tanıdığımız develer, şimdi yepyeni bir rolle gündemde: Kanserle savaşın gizli kahramanı. Bilim insanları, bu hayvanların vücutlarında bulunan ‘nanobody’ adlı minik antikorların, erken teşhisten hedefe yönelik tedaviye kadar pek çok alanda çığır açabileceğini düşünüyor. Peki bir çöl hayvanı, insan sağlığını kurtarmakta nasıl bu kadar etkili olabilir?

Karın ağrısını hafife almayın! Belirti vermeden sessizce ilerliyor

Pankreas kanseri genellikle belirti vermeden ilerliyor. Prof. Dr. Burak Işık, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetlerin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.