Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Hedefleri Yükseliyor

Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Hedeflerine Doğru Büyük Adımlar

Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı HİT 30 Programı Direktörü Ahmet Solmaz, Türkiye’de bugün 32,7 gigavat seviyesinde olan yenilenebilir enerji yatırımlarının 2035 yılında 120 gigavata ulaşması hedefine vurgu yaptı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Konseyi öncülüğünde düzenlenen “Uludağ Enerji Zirvesi” adlı etkinlik, “Yerli Teknoloji ve Mega Enerji Yatırımları” oturumuyla devam etti.

HİT 30 Programı Direktörü Ahmet Solmaz, moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, dünya genelinde güneş kaynaklı enerji üretiminin hızla büyüdüğünü ve yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımların arttığını belirtti.

Ahmet Solmaz, gelecekte enerji piyasasındaki büyümenin güneş ve rüzgar enerjisiyle devam edeceğini vurgulayarak, “2023 yılı itibarıyla küresel elektrik üretiminin yüzde 30’u yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmaktadır. Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarının 2035 yılında 120 gigavat seviyesine ulaşması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

Ahmet Solmaz, Türkiye ve küresel çapta enerji sektöründe önemli yatırımların beklendiğini belirterek, HİT 30 Programı kapsamında yenilenebilir enerji alanına destek verdiklerini ifade etti.

Zirvede bir araya gelen sektör temsilcileri, yenilenebilir enerji üretimine ve yatırımlarına ilişkin bilgileri paylaşarak, etkinlikte önemli konulara değindiler.

Zirvenin ilk günü “Enerji Yatırımlarında Finansal Dönüşüm: Sermaye Yapıları ve Fonlama Modelleri” ve “Toplayıcılık, Esneklik Piyasaları ve Dijital Dönüşüm” oturumlarıyla sona erdi. Etkinlik, “Geleceğin Enerji Stratejisi” temasıyla devam edecek ve önümüzdeki günlerde enerji sektöründeki yenilikçi konuları ele alacaktır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …

Musk Hyperloop’tan neden vazgeçti?

Elon Musk’ın büyük umutlar bağladığı Hyperloop projesi neden hayal kırıklığı yarattı?

Instagram’da artık fotoğraf kırpmanıza gerek yok

Instagram, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik bir adım daha attı. Uygulamanın başındaki isim Adam Mosseri’nin Threads uygulaması üzerinden yaptığı açıklamaya göre, artık 3:4 en-boy oranına sahip fotoğraflar Instagram’da orijinal haliyle paylaşılabilecek.

Bazı bilim insanları yapay zekanın bilinçli hale geldiğine neden inanıyor?

Bazı bilim insanları yapay zekanın bilinçli hale geldiğine neden inanıyor?

Serbest Dalış Dünya Şampiyonası tamamlandı: Milliler ikinci oldu

Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) Serbest Dalış Havuz Büyükler ve Gençler Dünya Şampiyonası’nda milli sporcular, 4 altın, 5’er gümüş ve bronz madalya kazandı.

Bilimin çürüttüğü 4 kahve efsanesi

Koyu kavrulmuş daha kuvvetli değildir ve kahve su kaybetmenize neden olmaz.