Rekabet Kurulu, Tofaş’ın Stellantis’i Devralmasını Onayladı

Stellantis’in Tofaş’ı Devralma İşlemine Rekabet Kurulundan Onay

Rekabet Kurulu tarafından Stellantis’in Tofaş’ı devralma işlemine onay çıktı. Yatırım ve dağıtım taahhütleri kapsamında verilen onay, rekabetin dinamik etkilerini göz önünde bulunduran tarihi bir karar oldu.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Rekabet Kurulu, tarafların ikinci taahhüt paketini kabul ederek Stellantis N.V.’ye ait olan Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ’nin TOFAŞ Türk Otomobil AŞ’yi devralma işlemini onayladı.

İzin, tarafların yatırım yapma şartına bağlanmasıyla bir ilki oluştururken, uluslararası içtihat ve literatüre de önemli katkılar sağlayacak. Yatırım planı ve yerli üretimin korunmasını içeren taahhütler, istihdama ve ekonomiye önemli katkılar yapması bekleniyor.

Stellantis’in Tofaş’ı devralma işlemine ilişkin bayilerin “one-stop-shop (tek durak)” olma riskini önlemeyi hedefleyen tedbirler, tarafların sunduğu taahhütler arasında yer alıyor. İzin kararı, tüketici tercihlerini ve rekabeti koruma amacına hizmet edecek şekilde verildi.

Rekabet Kurulu, işlemle ilgili çeşitli rakip teşebbüslerin ve üçüncü tarafların görüşlerini dikkate alarak kararını verdi. Tarafların Ekim 2024’teki ilk taahhüt paketi reddedilmiş, ancak sundukları ikinci paket kabul edilerek işlem onaylandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ayşe Böcüoğlu Bodur – Ekonomi

Related Posts

Bir molekülün kas yaşlanmasını yavaşlattığı bulundu

Bilim insanları, tek doz tedavinin kas fonksiyonunu geri kazanmak için yeterli olabileceğini söylüyor.

Altı yıl boyunca yeni gibi kalacak telefon modelleri açıklandı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yazılım güncelleme politikasında önemli bir değişikliğe gitti. Şirket, bazı modellerine 6 yıla kadar Android ve güvenlik güncellemesi sunacağını duyurdu.

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …

Musk Hyperloop’tan neden vazgeçti?

Elon Musk’ın büyük umutlar bağladığı Hyperloop projesi neden hayal kırıklığı yarattı?

Instagram’da artık fotoğraf kırpmanıza gerek yok

Instagram, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik bir adım daha attı. Uygulamanın başındaki isim Adam Mosseri’nin Threads uygulaması üzerinden yaptığı açıklamaya göre, artık 3:4 en-boy oranına sahip fotoğraflar Instagram’da orijinal haliyle paylaşılabilecek.

Bazı bilim insanları yapay zekanın bilinçli hale geldiğine neden inanıyor?

Bazı bilim insanları yapay zekanın bilinçli hale geldiğine neden inanıyor?