Güney Kore Orman Yangınları: Zarar 104 Bin Hektara Ulaştı

Güney Kore’deki Orman Yangınlarında Zarar Alanı Beklenenden Daha Fazla

Güney Kore’de çıkan büyük çaplı orman yangınlarında zarar gören alanın daha önce tahmin edilenden yaklaşık 2,2 kat daha fazla olduğu ve 104 bin hektara ulaştığı belirtildi. Geçen ay Güney Kore’de meydana gelen orman yangınları, hasarın tahmin edilenden fazla olduğunu ortaya çıkardı. Kore Ormancılık Servisi’nden (KFS) yapılan açıklamaya göre, yangınlarda zarar gören alan, tahmin edilen 45 bin 157 hektarın yaklaşık 2,2 katından fazla oldu. Güney Gyeongsang eyaletinde 3.397 hektar, Kuzey Gyeongsang eyaletinde 90.289 hektar ve Ulsan metropolünde 1.190 hektar olmak üzere toplamda 104 bin hektarlık alan zarar gördü. En fazla etkilenen bölge ise Kuzey Gyeongsang eyaletindeki Uiseong oldu.

Orman yangınlarında toplam 31 kişi hayatını kaybetti. Güney Gyeongsang eyaletinde 21 Mart’ta başlayan yangınlar kısa sürede yayılarak Kuzey Gyeongsang eyaletine de sıçradı. Kurak hava ve rüzgarların etkisiyle kontrol altına alınamayan yangınlar, ülke tarihindeki en büyük orman yangınlarından biri olarak kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Güney Kore Orman Yangınları

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Develer kanser için gizli silah mı? Tümöre nokta atışı: ‘Hörgüç değil antikor’

Uzun bacakları, hörgüçleri ve çöl dayanıklılıklarıyla tanıdığımız develer, şimdi yepyeni bir rolle gündemde: Kanserle savaşın gizli kahramanı. Bilim insanları, bu hayvanların vücutlarında bulunan ‘nanobody’ adlı minik antikorların, erken teşhisten hedefe yönelik tedaviye kadar pek çok alanda çığır açabileceğini düşünüyor. Peki bir çöl hayvanı, insan sağlığını kurtarmakta nasıl bu kadar etkili olabilir?

Karın ağrısını hafife almayın! Belirti vermeden sessizce ilerliyor

Pankreas kanseri genellikle belirti vermeden ilerliyor. Prof. Dr. Burak Işık, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetlerin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Bu maddelere dikkat: “Egzamanın gizli tetikleyicileri olabilir”

BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Nermin Bahat, egzamanın genellikle bağışıklık sisteminin verdiği tepkiler sonucu ortaya çıktığını ve çevresel ya da kimyasal etkenlerle şiddetlenebileceğini söyledi. Dr. Bahat, “Metal aksesuar ve tekstil boyasına dikkat edin. Egzamanın gizli tetikleyicileri olabilirler” uyarısında bulundu.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.