Evrendeki en büyük yapı düşündüğümüzden daha büyük olabilir

Güncel Bilim Haberleri

Gökbilimciler, evrenin derinliklerinde yer alan ve Herkül-Korona Borealis Büyük Duvarı olarak bilinen en büyük yapı hakkında önemli keşifler yaptı.

Herkül-Korona Borealis Büyük Duvarı, kozmik bir işaretçi olarak gama ışını patlamalarını kullanarak boyutları yeniden değerlendiren uzmanlar tarafından incelendi.

Bu devasa süperküme, evrenin erken dönemlerinde oluşan galaksilerin evrimleştiği kozmik ağın bir parçası olarak tanımlanıyor.

Genç bir astronomun keşfi

Filipinli genç Johndric Valdez’in isimlendirdiği Herkül-Korona Borealis Büyük Duvarı, Bootes’ten Gemini’ye kadar uzanan geniş bir alana yayılan muazzam bir yapıdır.

2014’te keşfedilen bu yapı, son yapılan çalışmalarla boyutları ve ölçüleri hakkında daha kesin bilgiler sunmaktadır.

Yenilikçi Araştırmalar

Yapılan yeni araştırmalar, Büyük Duvar’ın beklenenden daha geniş bir aralıkta bulunduğunu ve bazı gama ışını patlamalarını içerdiğini göstermektedir.

Bu devasa yapı, 10 milyar ışık yılı uzunluğunda, 7,2 milyar ışık yılı genişliğinde ve yaklaşık bir milyar ışık yılı kalınlığındadır.

Bu muazzam büyüklük, gözlemlenebilir evrenin genişliğinin yüzde 10’una denk gelmektedir.

Gama Işını Patlamalarının Önemi

Gama ışını patlamaları, Herkül-Korona Borealis Büyük Duvarı’nın keşfinde ve detaylı incelemelerinde kilit rol oynamaktadır.

Bu patlamalar, yapılan gözlemlerle varlıklarını kanıtlayan kozmik işaretçiler olarak hizmet etmektedir.

Gelecekteki araştırmalar ve ESA’nın THESEUS gibi yeni görevleri, bu devasa kozmik yapıyı daha detaylı incelemek için büyük önem taşımaktadır.

Related Posts

Bir molekülün kas yaşlanmasını yavaşlattığı bulundu

Bilim insanları, tek doz tedavinin kas fonksiyonunu geri kazanmak için yeterli olabileceğini söylüyor.

Altı yıl boyunca yeni gibi kalacak telefon modelleri açıklandı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yazılım güncelleme politikasında önemli bir değişikliğe gitti. Şirket, bazı modellerine 6 yıla kadar Android ve güvenlik güncellemesi sunacağını duyurdu.

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …

Musk Hyperloop’tan neden vazgeçti?

Elon Musk’ın büyük umutlar bağladığı Hyperloop projesi neden hayal kırıklığı yarattı?

Instagram’da artık fotoğraf kırpmanıza gerek yok

Instagram, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik bir adım daha attı. Uygulamanın başındaki isim Adam Mosseri’nin Threads uygulaması üzerinden yaptığı açıklamaya göre, artık 3:4 en-boy oranına sahip fotoğraflar Instagram’da orijinal haliyle paylaşılabilecek.

Bazı bilim insanları yapay zekanın bilinçli hale geldiğine neden inanıyor?

Bazı bilim insanları yapay zekanın bilinçli hale geldiğine neden inanıyor?